Zelf akten maken
Waardeer uw notaris Zoek uw notaris

Waarom zou ik een testament opstellen?

Er zijn een aantal redenen om een testament op te stellen. Voor de kosten hoeft u het niet te laten, voor een paar honderd euro kunt u al een testament laten opstellen door een notaris. U kunt hier eenvoudig een offerte aanvragen. Ook kunt u hier een testament (deels) zelf opstellen. De belangrijkste redenen om een testament op te  stellen zijn:

  1. U wilt andere personen (ook) als uw erfgenaam benoemen (normaal zijn dit uw partner / kinderen / familieleden).
  2. U wilt bepaalde zaken (vakantiewoning, ring, schilderij, auto, inboedel, etc.) aan een specifiek persoon (vriend, neef, etc.) nalaten. U kunt dan een zogenaamd legaat in uw testament opnemen.
  3. U wilt erfbelasting besparen als u komt te overlijden.
  4. U bent eigenaar van een onderneming en wilt een regeling treffen voor de opvolging, het bestuur, de verkoop of het voortzetten van uw bedrijf.
  5. U wilt voogdij regelen voor uw kinderen.
  6. U wilt een executeur benoemen die het testament gaat uitvoeren.
  7. U wilt uw vermogen laten beheren door een ander (omdat bijvoorbeeld uw kinderen dit nog niet kunnen).
  8. U bent gescheiden en wilt niet dat uw ex-partner een deel van uw vermogen krijgt.
  9. U wilt ruzie binnen het gezin of de familie voorkomen.
  10. U wilt een goed doel (deels) laten erven.

Vragen over een testament

Een testament is vaak de beste optie, soms is het echter niet nodig of is een advies over het soort testament wenselijk. Veel mensen zijn niet op de hoogte van de notariële en fiscale gevolgen van hun situatie. Dit komt doordat overlijden en financiële zaken liever niet worden besproken of omdat men denkt dat de adviseur (accountant / notaris / fiscaal jurist) er vast wel naar zal kijken.

Wij bieden daarom altijd een vrijblijvend gesprek bij ons op kantoor aan. In dit gesprek controleren wij uw financiële situatie, uw testament of andere zaken zoals de statuten van uw B.V. etc. Als u al jaren geleden een testament heeft laten maken en uw inkomens-, vermogens- of gezinssituatie is gewijzigd, dan is de kans groot dat uw testament niet meer voldoet. Nog belangrijker is dat u de zaken beter kunt regelen en hiermee ook nog belasting kunt besparen en ruzies kunt voorkomen. Aarzelt u dus niet om ons te bellen of een offerte aan te vragen.

Als u vragen of opmerkingen heeft over de erfenis, het verwerpen van een erfenis, de inzage in een testament, de aangifte erfbelasting, etc., kunt u zonder verdere verplichtingen onderstaand vragenformulier invullen. U krijgt dan binnen 48 uur bericht van onze notaris of fiscaal jurist. 

Service van de  notaris of fiscaal jurist

Soms willen cliënten liever een gesprek thuis, op hun bedrijf of in het weekend. Het maakt ons niets uit, dit regelen wij graag voor u. Als u aangeeft waar en wanneer u de bespreking zou wensen, dan houden wij hier rekening mee. 

Betrouwbaarheid en vertrouwen

Uw informatie wordt vertrouwelijk behandeld en elke partner zal u eerst een offerte aanbieden dan wel zonder verdere kosten uw vraag beantwoorden. U kunt ons geheel vrijblijvend een email sturen of via de site uw eigen akte ontwerpen.26 Okt 2012Waardeer het artikel Waarom zou ik een testament opstellen?

Waarom zou ik een testament opstellen? heeft een waardering van 5.5 / 10 punten met 6 beoordelingen.naar boven
Contact

Estate Plannings Juristen
Oldenzaalsestraat 125
7514 DP Enschede

t : 053 432 72 00
f : 053 431 34 24
e : info@estateplanningsjuristen.nl