Zelf akten maken
Waardeer uw notaris Zoek uw notaris

Hulp bij erfbelasting

Als iemand komt te overlijden, heeft u genoeg aan uw hoofd. Op dat moment moet u veel praktische, juridische en fiscale zaken regelen. Een belangrijk onderdeel is het verdelen van de erfenis. Een erfenis bestaat uit bezittingen en schulden en het is van belang dat van de bezittingen de juiste waarde wordt geschat. Meestal moet u erfbelasting betalen, maar deskundig advies kan de erfbelastingschade beperken.

Schenkingen en erven

Als iemand vlak voor zijn overlijden schenkingen heeft verricht (180 dagen vóór overlijden), dan moet bij de verdeling van de erfenis rekening worden gehouden met deze schenkingen. Over de schenkingen moet alsnog erfbelasting worden betaald, de betaalde schenkbelasting kan hiermee worden verrekend.

Notaris of fiscaal jurist als hulp bij erfbelasting

Wij helpen u graag bij het verkrijgen van de verklaring van erfrecht, de uitleg van het testament, het verzorgen van de aangifte erfbelasting en de advisering omtrent het aanvaarden of verwerpen van de erfenis. Ook voor overige vragen kunt u bij ons terecht. Het mooiste is dat u eerst gratis een vraag kunt stellen en dat wij altijd een offerte voor onze werkzaamheden afgeven.29 Aug 2012Waardeer het artikel Hulp bij erfbelasting

Hulp bij erfbelasting heeft een waardering van 9.3 / 10 punten met 3 beoordelingen.naar boven
Contact

Estate Plannings Juristen
Oldenzaalsestraat 125
7514 DP Enschede

t : 053 432 72 00
f : 053 431 34 24
e : info@estateplanningsjuristen.nl