Zelf akten maken
Waardeer uw notaris Zoek uw notaris

Hoe weet ik of er een testament is?

Vraag over testament

"Mijn oom is overleden, hij was niet getrouwd en zijn ouders zijn overleden. Ik weet niet of hij een testament had, wat moet ik doen?"

Antwoord over testament

U bent erfgenaam van uw oom, dit op grond van de wet. Het kan echter zijn dat uw oom een testament heeft opgesteld waarin hij heeft opgenomen dat andere personen erfgenaam zijn. U bent dan wel erfgenaam op grond van de wet, maar door het testament kan dit iemand anders zijn. U kunt in het CTR (het Centraal Testamenten Register) nagaan of er een testament door uw oom is opgesteld en bij welke notaris dit testament is gebeurd.

Informatie opvragen uit het Centraal Testamenten Register, hoe werkt dat?

U kunt dit formulier downloaden en invullen, dit formulier moet u dan opsturen naar het CTR. Dit formulier moet u versturen aan:

Centraal Testamentenregister (CTR)
Postbus 19398
2500 CJ  DEN HAAG 

Een aanvraag bij het CTR moet schriftelijk plaatsvinden. Bij de aanvraag moet u een kopie van het uittreksel uit het overlijdensregister meesturen. Familieleden kunnen dit uittreksel opvragen bij de gemeente waarin de betreffende persoon kwam te overlijden (dus niet de gemeente waar deze persoon het laatst woonde, hoewel dit natuurlijk gelijk kan zijn). Een uitvaartondernemer regelt dit meestal voor u.


Voor verdere informatie kunt u ook de site van het Centraal Testamenten Register raadplegen.25 Aug 2012Waardeer het artikel Hoe weet ik of er een testament is

Hoe weet ik of er een testament is heeft een waardering van 7.7 / 10 punten met 3 beoordelingen.naar boven
Contact

Estate Plannings Juristen
Oldenzaalsestraat 125
7514 DP Enschede

t : 053 432 72 00
f : 053 431 34 24
e : info@estateplanningsjuristen.nl