Zelf akten maken
Waardeer uw notaris Zoek uw notaris

Echtscheiden ondernemer of DGA

Uit mijn praktijk als fiscaal jurist weet ik dat een echtscheiding gevolgen heeft voor de ondernemer of de directeur-grootaandeelhouder (DGA). U moet met uw ex-partner overeenstemming bereiken over:

  1. De waarde van uw onderneming en of B.V.
  2. Uw salaris, winst of inkomen dat als grondslag gaat dienen voor de alimentatie.
  3. De verdeling van uw pensioen (in eigen beheer).

In mijn praktijk wordt er soms voor mediation gekozen, maar veelal is een procedure de gekozen optie. Dit komt met name doordat partijen het over de uitgangspunten niet eens zijn en emoties worden betrokken bij het nemen van beslissingen. Als dan het wederzijds vertrouwen ook nog ontbreekt, is dit een prima basis voor een lange en kostbare procedure.

Oplossing voor ondernemers en DGA's bij echtscheiding

Het is te overwegen dat zowel de man als de vrouw een advocaat en een fiscaal jurist of accountant als adviseur nemen. Advocaten hebben veelal een goede kennis van het Nederlandse recht, maar veel minder van de fiscaliteit en het beoordelen van cijfers en jaarrekeningen. Door aan beide kanten een specialist te laten plaatsnemen, kan dit probleem worden opgelost.

Vrijblijvend gesprek over echtscheiding en DGA / ondernemer

Ikzelf heb vrij veel ervaring met dit soort situaties. Als u eens vrijblijvend wilt bijpraten, bel of mail dan gerust.17 Okt 2012


Waardeer het artikel Echtscheiden Ondernemer of DGA
naar boven
Contact

Estate Plannings Juristen
Oldenzaalsestraat 125
7514 DP Enschede

t : 053 432 72 00
f : 053 431 34 24
e : info@estateplanningsjuristen.nl