Zelf akten maken
Waardeer uw notaris Zoek uw notaris

Trouwen of samenwonen

Samenwonen, trouwen of toch geregistreerd partnerschap? De wet heeft veel dingen al voor u geregeld. Sommige regelingen sluiten echter niet aan bij uw eigen wensen en soms is het verstandig om onderling afspraken te maken over bijvoorbeeld:

  1. eigen woning;
  2. kinderen;
  3. bijdrage huishouding;
  4. verdeling vermogen.

Wanneer u wilt trouwen onder huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden wilt tekenen, heeft u een notaris nodig om dit te regelen. Ook voor het opstellen van een samenlevingsovereenkomst moet u naar een notaris.

Fiscaal trouwen of samenwonen

Uiteindelijk maakt het fiscaal niet veel uit als u gaat samennwonen of trouwen. U moet dan wel beide op hetzelfde adres staan ingeschreven en een samenlevingscontract opstellen. Belangrijke verschillen zijn wel

  1. bij samenwonen testament opstellen
  2. erkenning kinderen via de rechter regelen
  3. regeling opstellen voor partneralimentatie
  4. gemeenschappelijk vermogen goed regelen en afstemmen


Regel het goed en bezoek een notaris

Een huwelijk voorbereiden kost veel tijd en geld, samenwonen is een stuk eenvoudiger. In beide gevallen is het wel verstandig om een notaris te bezoeken voordat u gaat samenwonen of trouwen.

Wijzigingen in 2012

In 2012 is het huwelijksgoederen recht aangepast. Sinds 2012 is het ook eenvoudiger om bestaande huwelijkse voorwaarden aan te passen. De rechter komt er niet meer aan te pas, de notaris kan het zelf regelen. Huwelijkse voorwaarden met een periodiek of zogenaamd Amsterdams verrekenbeding verdienen de aandacht, dit kan onverwachte gevogen hebben bij een echtscheiding.

Praten kost niks

Een afspraak met onze notaris en / of fiscaal jurist op zijn kantoor kost niks. U krijgt van hem een bak koffie of thee, een warme ontvangst en u hoeft enkel tijd te investeren. Na dit gesprek weet u wat de mogelijkheden zijn, of er actie noodzakelijk is en wat overige aandachtspunten zijn. De notaris of fiscaal jurist zal u laten weten op welke kosten u moet rekenen en u kunt er dan eens rustig over nadenken.

U kunt via deze site ook een offerte aanvragen, binnen 48 uur heeft u een bericht in uw e-mailbox. Daarnaast kunt u via het terugbelverzoek een notaris of fiscaal jurist eenvoudig met u laten bellen. Wij willen u graag helpen en adviseren en stellen hierbij enkel uw belang voorop.

Download

U kunt hier de folder van het ministerie downloaden17 Feb 2012Waardeer het artikel Trouwen

Trouwen heeft een waardering van 9.6 / 10 punten met 20 beoordelingen.naar boven
U bevindt zicht hier :
Contact

Estate Plannings Juristen
Oldenzaalsestraat 125
7514 DP Enschede

t : 053 432 72 00
f : 053 431 34 24
e : info@estateplanningsjuristen.nl