Zelf akten maken
Waardeer uw notaris Zoek uw notaris

Stamrecht B.V. oprichten

Een B.V. of stamrecht B.V. oprichten wordt op diverse plaatsen op het internet aangeboden. Een stamrecht B.V. wordt meestal opgericht als u een afkoopsom ontvangt van uw werkgever. De wet stelt geen specifieke eisen aan een stamrecht B.V., de Belastingdienst wel. Binnen de B.V. gelden geen specifieke beleggingseisen, binnen de B.V. zou u ook een normaal bedrijf kunnen opstarten. Voor dit bedrijf mag u het geld dat u ontvangt als stamrecht ook gebruiken.

Wat kunt u met een stamrecht B.V.?

Er wordt geld vanuit uw werkgever of uw notaris overgemaakt aan de bankrekening van uw stamrecht B.V. U kunt de stamrecht B.V. gebruiken om een eigen bedrijf op te starten. Het geld (de afkoopsom) ook investeren in uw nieuwe bedrijf, dat hoeft niet. Men kan binnen de B.V. ook beleggen of vanuit de B.V. een hypotheek verstrekken voor uw eigen woning of een verbouwing van uw eigen woning. U bent dus erg vrij met uw beleggingskeuze.

Hoe werkt de oprichting bij ons?

Wij combineren de notariële en fiscale aspecten verbonden aan een oprichting. De fiscaal jurist zal de afstemming met uw werkgever of advocaat regelen en vervolgens contact opnemen met de Belastingdienst. De notaris werkt op dat moment al aan de oprichting van de B.V. Hieronder het stappenplan voor de oprichting van de stamrecht B.V.:

 1. Oriënterend gesprek bij ons op kantoor. Hierin inventariseren we de mogelijkheden en onmogelijkheden en zullen wij met u bespreken of een stamrecht B.V. voor u zinvol is. Dit gesprek is zonder verdere verplichtingen en kosten. U heeft een gesprek met de notaris of de fiscaal jurist, daarna heeft u 1 gesprekspartner.
 2. U krijgt van ons een offerte voor de fiscale en notariële kosten.
 3. De formulieren voor de oprichting van de B.V. worden in eerste instantie grotendeels door u ingevuld. Wij zullen daarna de overige informatie invullen en met u bespreken.
 4. De fiscaal jurist zal beoordelen of afstemming met de Belastingdienst wenselijk en nodig is, dit waar nodig in overleg met uw advocaat en / of werkgever.
 5. De fiscaal jurist zal uw advocaat en / of werkgever informeren omtrent de oprichting van de stamrecht B.V.
 6. De inschrijving van de stamrecht B.V. bij de Kamer van Koophandel wordt verzorgd.
 7. De concept-akte wordt door de notaris opgesteld en aan u ter controle gestuurd.
 8. De stamrechtovereenkomst wordt door de fiscaal jurist opgesteld.
 9. De fiscaal jurist zal uw B.V. aanmelden bij de Belastingdienst.
 10. De fiscaal jurist zal een rekening-courantovereenkomst tussen de B.V. en u in privé opstellen.
 11. Er wordt een bankrekening geopend bij een bank die u aanwijst. De bank zal ook een bankverklaring afgeven. U moet zich wel identificeren bij de bank.
 12. Na ontvangst van de bankverklaring en wellicht beschikking van de Belastingdienst kan de B.V. worden opgericht.
 13. Uw voormalig werkgever kan de afkoopsom overmaken aan uw B.V.

Download

Voorbeeld stamrechtovereenkomst (direct ingaand).

Voorbeeld stamrechtovereenkomst (uitgesteld).6 Mei 2012Waardeer het artikel Een stamrecht B.V. oprichten

Een stamrecht B.V. oprichten heeft een waardering van 9.6 / 10 punten met 7 beoordelingen.naar boven
Contact

Estate Plannings Juristen
Oldenzaalsestraat 125
7514 DP Enschede

t : 053 432 72 00
f : 053 431 34 24
e : info@estateplanningsjuristen.nl