Zelf akten maken
Waardeer uw notaris Zoek uw notaris

Vastgoed doorverkopen 2 jaar

Vastgoed mag u binnen 6 maanden zonder overdrachtsbelasting doorverkopen. Per 1 november 2012 is deze termijn 2 jaar.

Vastgoed verkopen binnen 6 maanden wordt 24 maanden

De wereld van het vastgoed wordt een beetje geholpen door onze staatssecretaris. Kopers die nieuw zakelijk vastgoed kopen kunnen soms een beroep doen op de vrijstelling voor de overdrachtsbelasting. Als u bedrijfsonroerend goed koopt en doorverkoopt binnen 6 maanden is een beroep op deze vrijstelling mogelijk. De termijn van 6 maanden, wordt nu per 1 november 2012 opgerekt tot 24 maanden, of 2 jaar.

De vrijstelling is van toepassing op nieuw bedrijfsonroerend goed (winkels, kantoren, etc.) die al in gebruik zijn genomen of worden verhuurd aan een derde. Als dit bedrijfsonroerend goed wordt doorverkocht binnen 24 maanden na de eerste ingebruikname (of verhuur), kan een beroep worden gedaan op de vrijstelling voor de overdrachtsbelasting. De staatssecretaris hoopt hiermee dat de zakelijke vastgoedmarkt wordt aangespoord om nieuwe projecten te starten. De regeling geldt ook als de onroerende zaak op 1 november 2012 nog geen 6 maanden in gebruik is genomen.

Nadere informatie over de regeling onroerende zaken

Als u meer informatie wilt lezen over deze regeling, kunt u de brief van de staatsscretaris hier raadplegen.

Vragen over doorverkoop onroerende zaken

Als u een vraag zou hebben over de doorverkoop van onroerende zaken, kunt u deze via onderstaand formulier aan onze fiscaal jurist of notaris stellen.3 Nov 2012


Waardeer het artikel Vastgoed doorverkopen 2 jaar
naar boven
Contact

Estate Plannings Juristen
Oldenzaalsestraat 125
7514 DP Enschede

t : 053 432 72 00
f : 053 431 34 24
e : info@estateplanningsjuristen.nl