Zelf akten maken
Waardeer uw notaris Zoek uw notaris

Winstrechtloze aandelen en Flex B.V.

Onder de nieuwe wetgeving voor de Flex B.V. worden 2 soorten aandelen geïntroduceerd. Dit betreft de stemrechtloze aandelen en de winstrechtloze aandelen. Deze optie was voorheen niet mogelijk. In dit artikel worden de winstrechtloze aandelen nader toegelicht en tevens wordt aangegeven wanneer u winstrechtloze aandelen kunt gebruiken.

De winstrechtloze aandelen

De houder of eigenaar van de winstrechtloze aandelen beperkt het winstrecht van de aandeelhouder. De aandeelhouder heeft dus geen winstrecht. Een afwijkende winstverdeling tussen de aandeelhouders kunt u enkel overeenkomen met instemming van alle aandeelhouders. De algemene vergadering van aandeelhouder moet unaniem besluiten van de hoofdregel (iedereen heeft recht op een aandeel in de winst) af te wijken, dit besluit moet jaarlijks worden genomen. Het is ook mogelijk om de winstrechtloze aandelen in de statuten van de B.V. op te nemen. Bij een statutaire bepaling heeft deze houder van aandelen geen recht op een aandeel in de winst, de houder heeft wel recht op stemrecht resp. zeggenschap.

Wanneer wordt in de praktijk voor winstrechtloze aandelen gekozen?

De nieuwe winstrechtloze aandelen bij een bedrijfsopvolging. De verkoper heeft geen recht meer op de winst van een B.V., maar hij of zij wil wel - op onderdelen - stemrecht behouden. Een aandeel op de winst van de B.V. is dan dus voorbij. Een aandeel kan niet worden toegekend zonder een winstrecht en stemrecht. Aan een winstrechtloos aandelenbelang zitten altijd stemrechten.

Vragen over stemrechtloze aandelen

Als u vragen of opmerkingen heeft over de stemrechtloze aandelen, dan kunt u deze hieronder gratis stellen. U kunt ons ook bellen, via het terugbelverzoek.16 Jul 2012Waardeer het artikel Winstrechtloze aandelen en flex BV

Winstrechtloze aandelen en flex BV heeft een waardering van 9 / 10 punten met 2 beoordelingen.naar boven
Contact

Estate Plannings Juristen
Oldenzaalsestraat 125
7514 DP Enschede

t : 053 432 72 00
f : 053 431 34 24
e : info@estateplanningsjuristen.nl