Zelf akten maken
Waardeer uw notaris Zoek uw notaris

Financiële planning DGA

De financiële planning voor een ondernemer of een directeur-grootaandeelhouder (DGA) is iets anders dan de planning voor een werknemer. Voor een werknemer zijn de meeste zaken (arbeidsongeschiktheid, overlijden, pensioen, werkloosheid, etc.) wel geregeld. Bij een ondernemer of DGA is dit anders, zij moeten dergelijke zaken zelf regelen. Veel ondernemers en DGA's hebben de zaken niet voor elkaar, 75% van de ondernemers gaat er vanuit dat hij of zij bij verkoop van de onderneming met pensioen kan, ruim 65% schenkt zelden of nooit aandacht aan hun financiële planning, testament of huwelijkse voorwaarden. U bent dus niet de enige, maar doe er wel wat aan.

Planning bij ondernemer of DGA

Ondernemers en DGA's moeten zelf zorgen voor hun inkomen als sprake is van een calamiteit of situatie. Ze kunnen hiervoor vermogen opbouwen of verzekeringen afsluiten. Het meeste vermogen van de meeste ondernemers / DGA's  - zo ook bij mij - zit in de onderneming. Dit vermogen wordt gebruikt bij een tegenslag of om de onderneming te financieren. Het geld dat in de onderneming zit kan soms lastig (of niet) te gelde worden gemaakt.

Financiële planning en / of fiscale planning

De financiële planning of fiscale planning van een ondernemer / DGA loopt vaak door elkaar heen. Bij een goede planning wordt aandacht besteed aan:

  • inkomensplanning ondernemer / DGA;
  • estate planning ondernemer / DGA;
  • vermogensplanning ondernemer / DGA.

Vragen over financiële planning ondernemer of DGA

Wie kan er beter adviseren over een goede financiële en fiscale planning dan een fiscaal jurist die zelf ondernemer en DGA is. Veel mensen zijn niet op de hoogte van de notariële en fiscale gevolgen van hun situatie. Bij ondernemers of een DGA is dit niet vreemd, bij hen is de situatie nu eenmaal een stuk complexer.

Wij bieden daarom altijd een vrijblijvend gesprek bij ons op kantoor aan. In dit gesprek controleren wij uw financiële situatie, uw testament of andere zaken zoals de statuten van uw B.V. etc. Omdat ik zelf ondernemer ben, weet ik wat er bij speelt en kan ik los van de fiscale mogelijkheden uw financiële positie eenvoudig en helder in kaart brengen. Gezamenlijk maken we dan een plan om te kijken welk vermogen hoe en binnen welke periode zelf kan en moet worden opgebouwd en welke risico's extern moeten of kunnen worden verzekerd.

Als u al jaren geleden een testament heeft laten maken en uw inkomens-, vermogens- of gezinssituatie is gewijzigd, dan is de kans groot dat uw financiële en estate planning geheel anders is geworden. Nog belangrijker is dat u de zaken beter kunt regelen en hiermee ook nog belasting kunt besparen en ruzies kunt voorkomen. Aarzelt u dus niet om ons te bellen of een offerte aan te vragen.

Als u vragen of opmerkingen heeft over de erfenis, het verwerpen van een erfenis, de inzage in een testament, de aangifte erfbelasting, etc., kunt u zonder verdere verplichtingen onderstaand vragenformulier invullen. U krijgt dan binnen 48 uur bericht van onze notaris of fiscaal jurist. 

Service van de notaris of fiscaal jurist

Soms willen cliënten liever een gesprek thuis, op hun bedrijf of in het weekend. Het maakt ons niets uit, dit regelen wij graag voor u. Als u aangeeft waar en wanneer u de bespreking zou wensen, dan houden wij hier rekening mee. 23 Okt 2012Waardeer het artikel Financiele planning DGA

Financiele planning DGA heeft een waardering van 9 / 10 punten met 1 beoordelingen.naar boven
Contact

Estate Plannings Juristen
Oldenzaalsestraat 125
7514 DP Enschede

t : 053 432 72 00
f : 053 431 34 24
e : info@estateplanningsjuristen.nl