Zelf akten maken
Waardeer uw notaris Zoek uw notaris

Geef Notariskantoor Kampschöer een waardering

Notariskantoor Kampschöer heeft een waardering van 3.3 / 5 punten met 12 beoordelingen.

Notariskantoor Kampschöer

Pater Veldmanlaan 1-A
5324BD Ammerzoden

Omschrijving Notariskantoor Kampschöer

Het notariaat in Ammerzoden vindt zijn ontstaan in 1813, als Hendrik van Dieden tot eerste notaris ter standplaats Ammerzoden wordt benoemd. Opvallend is, dat ondanks het feit dat 1813 het jaar is waarin Nederland zijn vrijheid herwon, het notariaat in Ammerzoden voortvloeit uit Franse wetgeving. Deze Franse notariswet verplichtte ieder arrondissement om een aantal notariële standplaatsen op te richten. Toen Van Dieden benoemd werd tot notaris, was hij reeds burgemeester en secretaris van de Gemeenten Well en Ammerzoden. In 1828 trok Van Dieden een kandidaat-notaris aan om de gelederen op zijn kantoor te versterken. Deze kandidaat mr. Philip Christiaan van der Pant, was jurist en kwam uit Utrecht. Een jaar later trouwde deze Van der Pant met Van Diedens enige dochter. Toen Hendrik van Dieden in 1839 op 74-jarige leeftijd de functie van notaris neerlegde en volgde zijn schoonzoon mr. Van der Pant hem op.

In deze periode met Van der Pant aan het roer, waren er op landelijk niveau een aantal wijzigingen op te merken. De meest belangrijke was wel dat de eerder genoemde Franse Notariswet in 1842 werd vervangen door de “nieuwe notariswet”.

In 1856 trok Van der Pant de Hedelnaar Antonie Hoeflake aan om op zijn kantoor te werken. Deze kandidaat-notaris zou hem in 1875 opvolgen. Een jaar later, in 1876, trouwde hij met een van de dochters van Van der Pant.
Notaris A. Hoeflake, de derde notaris van Ammerzoden, was van goede burgerlijke afkomst. Zijn vader was burgemeester van Hedel, en later ook nog van Ammerzoden.

In 1903 had Hoeflake zijn 30-jarige neef Hendrik Cornelis de Jongh als kandidaat-notaris aangetrokken. 8 jaar later, in 1911, stopte ook Hoeflake en werd hij opgevolgd door zijn neef en kandidaat De Jongh.

Ongetwijfeld is notaris H.C. de Jongh de invloedrijkste notaris geweest die Ammerzoden heeft gekend. De Jongh had naast zijn functie als notaris nog vele nevenfuncties.

Al jaren tobde De Jongh met zijn gezondheid. Toen hij op 15 juli 1937 overleed, kwam er voor het eerst in Ammerzoden een notaris, die geen familie was van de eerste notaris in Ammerzoden, H. van Dieden. Notaris G.E. Landweer werd ruim 124 jaar na de benoeming van de eerste notaris benoemd tot notaris in Ammerzoden.                                                                      

Notaris Landweer werd in de volksmond de grote man genoemd. Kenmerkend voor de “grote man” waren zijn gevoel voor humor, zijn reislustigheid en zijn inzet tegen de veel voorkomende standsverschillen. De belangrijkste gebeurtenis in zijn 34-jarige periode als notaris is ongetwijfeld de Tweede Wereldoorlog. De oorlog die enkele jaren na zijn in functie treden begon betekende voor hem ook een korte stop in de uitoefening van zijn beroep. Van november 1944 tot het eind van de oorlog moest hij noodgedwongen stoppen met de notarispraktijk.

Na de oorlog ging notaris Landweer met hernieuwde kracht verder. Het beschadigde kantoor op het terrein “Molenwerf” werd zo snel mogelijk gerestaureerd.

 Op 19 november 1971 ging Landweer op zeventigjarige leeftijd met pensioen. Zijn opvolger was de heer J.G. van Paassen.

Daar waar notaris Landweer nog niet zozeer te maken had met de technische ontwikkelingen, deed in de beginjaren van Van Paassen de opmars van de automatisering in het notariaat zijn intrede. Dit liep in het begin nog niet zo goed omdat de kwaliteit nog onvoldoende was. Later kwamen er moderne uitvoeringen van kopieermachines, faxapparaten en tekstverwerkingsapparatuur.

Voor Van Paassen, die altijd al notaris op het platteland wilde worden, was zijn werk zijn hobby. Helaas werd van Paassen in 1989 ernstig ziek en was hij niet meer in staat het ambt van notaris uit te voeren. Diverse kandidaat-notarissen namen voor hem waar, totdat hij in februari 1993 werd opgevolgd door mr. C.W. van der Eijk.

Notaris mr. C.W. van der Eijk is de zevende notaris in Ammerzoden. Toen hij tot notaris benoemd werd, huurde hij het pand van zijn voorganger. Al snel bleek dat hier onvoldoende ruimte was, daar de werkzaamheden dermate toenamen. In 1994 deed zich de mogelijkheid voor om een nieuw kantoorpand te bouwen aan de Pater Veldmanlaan 1a te Ammerzoden.

Met ingang van 1 februari 2007 ging van der Eijk op bijna 65-jarige leeftijd met pensioen en werd hij opgevolgd door notaris mr. Thijs J.W. Kampschöer.

Notaris Kampschöer had een late roeping. Na eerst een groot aantal jaren als bedrijfsjurist voor een landelijk accountantskantoor te hebben gewerkt werd hij op 52-jarige leeftijd benoemd tot achtste notaris in Ammerzoden. Inmiddels is de pensioengerechtigde leeftijd voor notarissen verhoogd tot zeventig jaar zodat hij nog geruime tijd zijn mooie vak kan uitoefenen.

In 2013 zal het notariskantoor in Ammerzoden bijna 200 jaar bestaan en behoort daarmee tot de oudste notariskantoren van Nederland. Een heuglijk feit waar Ammerzoden met recht trots op mag zijn.

Adres Notariskantoor Kampschöer

Pater Veldmanlaan 1-A
5324 BD Ammerzoden

Telefoon 073-5991281
Fax 073-5992413
Internetsite Notariskantoor Kampschöer
Email Notariskantoor Kampschöer
terug


naar boven
Contact

Estate Plannings Juristen
Oldenzaalsestraat 125
7514 DP Enschede

t : 053 432 72 00
f : 053 431 34 24
e : info@estateplanningsjuristen.nl