Zelf akten maken
Waardeer uw notaris Zoek uw notaris

Inkeerregeling en zwart geld opbiechten

Ons kantoor (Jongbloed Fiscaal Juristen N.V.) heeft ongeveer 100 mensen geholpen bij het opbiechten van hun verzwegen buitenlandse vermogen. In sommige gevallen adviseren wij hierbij de executeur of de notaris. Als u bepaalde inkomsten of vermogensbestanddelen niet of niet volledig in uw aangifte inkomstenbelasting opgeeft, begaat u een strafbaar feit. U kunt inkeren, zoals dit zo mooi heet; u maakt dan gebruik van mogelijkheid om uw aangifte vrijwillig te verbeteren.

Hoe werkt het vrijwillig verbeteren?

U kunt uw aangifte vrijwillig verbeteren door een afspraak in te plannen met één van onze adviseurs. Wij rekenen u voor wat het u kost en leggen vervolgens contact met uw bank in het buitenland. Wij regelen vervolgens met de Belastingdienst uw vrijwillige aangifte en de verdere gevolgen. Door een vrijwillige verbetering voorkomt u dat u strafrechtelijk wordt vervolgd. U rekent vervolgens met de Belastingdienst alsnog de belastingen af (te vermeerderen met heffingsrente). De Belastingdienst kijkt 12 jaar terug en het duurste jaar (2000) valt nu af.

Wat moet er worden opgegeven bij de inkeerregeling?

In uw aangifte inkomstenbelasting moet u vrijwel alle informatie aan de Belastingdienst verstrekken. Dit kan zijn zwart inkomen, neveninkomsten, inkomsten uit aandelen, vermogen, etc. In de meeste praktijkgevallen wordt er ingekeerd voor:

  • buitenlandse bankrekeningen;
  • buitenlandse beleggingen;
  • vakantiewoning in buitenland;
  • zwart inkomen dat op bankrekeningen staat.

Gebruik maken van de vrijwillige verbetering, de inkeerregeling

Als de inspecteur u nog niet op het spoor is, kunt u nog inkeren. U moet vervolgens uw volledige vermogen opgeven, dus feitelijk voordat de inspecteur of de FIOD u op het spoor is. Soms kunt u niet meer inkeren omdat de inspecteur of FIOD al vragen aan u heeft gesteld of een boekenonderzoek is gestart (of u kon vermoeden dat ze achter u aanjagen). Als u binnen 2 jaar na uw onjuiste aangifte een vrijwillige verbetering zou indienen, krijgt u geen boete. Als u nadien een vrijwillige verbetering zou indienen, krijgt u wel een boete. Deze boete is veel lager dan in de situatie dat de FIOD of inspecteur u op het spoor komt.

U dient alsnog de juiste aangifte in en dit doet u als volgt:

  1. Wij vragen alle informatie op bij uw bank.
  2. U moet een verklaring ondertekenen waar het geld wegkomt.
  3. Wij maken een berekening van de verschuldigde inkomstenbelasting.
  4. Wij verstrekken de berekening, de verklaring en de bankafschriften aan de Belastingdienst.
  5. Wij overleggen met de Belastingdienst over de aanslagen inkomstenbelasting.
  6. De Belastingdienst legt vervolgens aanslagen inkomstenbelasting met heffingsrente op.

Vragen over inkeerregeling of vrijwillige verbetering

Als u vragen of opmerkingen heeft over de inkeerregeling of het inkeren als notaris of als executeur, dan kunt u onderstaand formulier invullen of ons bellen.19 Aug 2012


Meer weten over vrijwillige verbetering of inkeerregeling


Waardeer het artikel Inkeerregeling zwart geld opbiechten

Inkeerregeling zwart geld opbiechten heeft een waardering van 6.5 / 10 punten met 12 beoordelingen.naar boven
Contact

Estate Plannings Juristen
Oldenzaalsestraat 125
7514 DP Enschede

t : 053 432 72 00
f : 053 431 34 24
e : info@estateplanningsjuristen.nl