Zelf akten maken
Waardeer uw notaris Zoek uw notaris

Bezwaar WOZ bij erven woning

Als u een erfenis krijgt met een onroerende zaak, moet u over de waarde (minus schulden / hypotheek) erfbelasting betalen. De waarde van de onroerende zaak (eigen woning) moet worden gesteld op de WOZ-waarde (meest recente). Tegen de WOZ-waarde is geen tegenbewijs mogelijk, echter er zijn wel oplossingen.

Oplossing lagere waarde woning bij erfenis

Stel dat u een woning erft met een WOZ-waarde van € 700.000. De woning wordt binnen enkele maanden (na het overlijden) verkocht voor € 500.000. De woning moet in de aangifte erfbelasting worden aangegeven voor € 700.000. U kunt als erfgenaam (belanghebbende) een nieuwe beschikking voor de WOZ aanvragen bij de gemeente. De nieuwe WOZ-beschikking zal dan de waarde voor de erfbelasting zijn.

Het verzoeken om een nieuwe beschikking is niet aan termijnen gebonden. Elke erfgenaam kan een nieuwe beschikking aanvragen, een erfgenaam is immers (deels) de eigenaar van de eigen woning geworden (artikel 24 lid 3 WOZ).

Vragen over WOZ-waarde erfenis

Als u vragen of opmerkingen heeft, kunt u deze gratis via onderstaand formulier stellen aan onze notaris of fiscaal jurist. Als u hulp wilt bij de aangifte erfbelasting, kunt u dit formulier invullen.29 Aug 2012Waardeer het artikel Bezwaar WOZ bij erven woning

Bezwaar WOZ bij erven woning heeft een waardering van 6.8 / 10 punten met 5 beoordelingen.naar boven
Contact

Estate Plannings Juristen
Oldenzaalsestraat 125
7514 DP Enschede

t : 053 432 72 00
f : 053 431 34 24
e : info@estateplanningsjuristen.nl