Zelf akten maken
Waardeer uw notaris Zoek uw notaris

Testament voor kinderloze stellen

Als u gehuwd bent of ongehuwd samenwoont zonder kinderen, is een testament een belangrijk instrument om uw nalatenschap correct en fiscaal gunstig af te wikkelen. De erfenis gaat in principe naar de langstlevende partner (bij samenwoners is een testament hiervoor nodig), maar het geld van u gaat dan wel naar de familie van uw partner.

Gehuwden zonder kinderen zonder testament

Als u gehuwd bent en er zijn geen kinderen, dan gaat bij uw overlijden uw vermogen naar uw partner. Op zich is dit prima, maar het gevolg hiervan is wel dat uw vermogen bij overlijden van de langstlevende partner naar zijn of haar familie gaat. Uw eigen familie krijgt dus geen vermogen van u.

Gehuwden zonder kinderen met testament

Om het weglekken van vermogen naar de zogenaamde koude kant (familie van uw partner) te voorkomen, moet u een testament opstellen. In dit testament kunt u tevens legaten toekennen aan uw tante, oom, neef, nicht, etc. Als het legaat lager is dan € 2.000, kan dit belastingvrij bij deze personen terechtkomen.

Vragen over testament voor testament voor partners zonder kinderen

Een testament is niet altijd de beste optie en wellicht is de hierboven omschreven toelichting niet helemaal gelijk aan uw situatie. Veel mensen zijn niet op de hoogte van de notariële en fiscale gevolgen van hun situatie. Dit komt doordat overlijden en financiële zaken liever niet worden besproken of omdat men denkt dat de adviseur (accountant / notaris / fiscaal jurist) er vast wel naar zal kijken.

Wij bieden daarom altijd een vrijblijvend gesprek bij ons op kantoor aan. In dit gesprek controleren wij uw financiële situatie, uw testament of andere zaken. Als u al jaren geleden een testament heeft laten maken en uw inkomens-, vermogens- of gezinssituatie is gewijzigd, dan is de kans groot dat uw testament niet meer voldoet. Nog belangrijker is dat u de zaken beter kunt regelen en hiermee ook nog belasting kunt besparen en ruzies kunt voorkomen. Aarzelt u dus niet om ons te bellen of een offerte aan te vragen.

Als u vragen of opmerkingen heeft over de erfenis, het verwerpen van een erfenis, de inzage in een testament, de aangifte erfbelasting, etc., kunt u zonder verdere verplichtingen onderstaandvragen formulier invullen. U krijgt dan binnen 48 uur bericht van onze notaris of fiscaal jurist. 

Service van de notaris of fiscaal jurist

Soms willen cliënten liever een gesprek thuis, op hun bedrijf of in het weekend. Het maakt ons niets uit, dit regelen wij graag voor u. Als u aangeeft waar en wanneer u de bespreking zou wensen, dan houden wij hier rekening mee. 

Betrouwbaarheid en vertrouwen

Uw informatie wordt vertrouwelijk behandeld en elke partner zal u eerst een offerte aanbieden dan wel zonder verdere kosten uw vraag beantwoorden. U kunt ons geheel vrijblijvend een email sturen of via de site uw eigen akte ontwerpen.7 Nov 2012Waardeer het artikel Testament voor kinderloze stellen

Testament voor kinderloze stellen heeft een waardering van 7 / 10 punten met 8 beoordelingen.naar boven
Contact

Estate Plannings Juristen
Oldenzaalsestraat 125
7514 DP Enschede

t : 053 432 72 00
f : 053 431 34 24
e : info@estateplanningsjuristen.nl