Zelf akten maken
Waardeer uw notaris Zoek uw notaris

Onterven kinderen of partner

U kunt bepaalde familieleden, kinderen of uw partner onterven. Het is verstandig dit goed met uw notaris te bespreken en een testament op te stellen.

Onterven kinderen

Kinderen en kleinkinderen kunt u onterven. Kinderen hebben echter wel recht op hun legitieme portie. De legitieme portie is een bedrag ter grootte van 50% van wat het kind zou hebben gekregen als u geen testament zou hebben opgesteld. Uw kind moet er wel iets voor doen om de legitieme portie te krijgen. Hij / zij moet dit recht binnen 5 jaar na uw overlijden claimen. Zo niet, te laat en pech. Als een onterfd kind zich zou melden, wordt hij of zij geen erfgenaam maar krijgt het kind enkel een vordering op de erfgenamen. Het kind kan dus als erfgenaam niet dwarsliggen bij de verdeling. Let op dat bij oudere testamenten soms een probleem kan ontstaan. Is uw testament ouder dan 10 jaar, laat u dan adviseren door een notaris.

Partner onterven

U kunt uw partner onterven. Uw partner heeft na uw overlijden wel recht op een passende verzorging. Bij passende verzorging kunt u denken aan het tijdelijk vruchtgebruik van uw woning en uw inboedel. Veelal zal de kantonrechter over de exacte omvang beslissen.
25 Feb 2012Waardeer het artikel Onterven kinderen of partner

Onterven kinderen of partner heeft een waardering van 8.7 / 10 punten met 10 beoordelingen.naar bovenZoeken

Contact

Estate Plannings Juristen
Oldenzaalsestraat 125
7514 DP Enschede

t : 053 432 72 00
f : 053 431 34 24
e : info@estateplanningsjuristen.nl