Zelf akten maken
Waardeer uw notaris Zoek uw notaris

Onbekende schuld in erfenis

U accepteert een erfenis en ineens blijkt er nog een onbekende schuld te zijn. Onder de huidige wetgeving heeft u dan pech en kan de schuld ook op uw eigen vermogen worden verhaald. Wellicht komt er een wetswijziging aan waardoor dit probleem in de toekomst niet meer zou kunnen ontstaan.

Erven zonder financiële zorgen

Het probleem dat er ineens schulden tevoorschijn komen, komt steeds vaker voor. Er is nu een rapport "Erven zonder financiële zorgen", wat goed is ontvangen. Staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie wil het erfrecht wellicht aanpassen. Bij veel notarissen is het probleem van de onbekende schuld bekend, dit kan veel problemen opleveren. De heer Teeven wil het mogelijk maken dat een persoon die een erfenis heeft aanvaard later nog kan beslissen om de erfenis onder voorwaarden en na onderzoek te aanvaarden, de zogenaamde beneficiaire aanvaarding.

Recentelijk heeft een rechtbank al eens een dergelijke structuur toegestaan. Het wachten is nu op de wetswijziging en als u er tussentijds mee te maken krijgt, moet u eigenlijk wel gaan procederen.17 Mrt 2013Waardeer het artikel Onbekende schuld in erfenis
naar bovenZoeken

Contact

Estate Plannings Juristen
Oldenzaalsestraat 125
7514 DP Enschede

t : 053 432 72 00
f : 053 431 34 24
e : info@estateplanningsjuristen.nl