Zelf akten maken
Waardeer uw notaris Zoek uw notaris

Einde partnervrijstelling erfbelasting voor mantelzorgers in 2015?

De staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft een brief aan de Tweede Kamer geschreven, waaruit onder meer blijkt dat de huidige grondslag voor het mantelzorgcompliment per 1 januari 2015 ophoudt te bestaan.    

Met het vervallen van de grondslag voor het mantelzorgcompliment per 1 januari 2015 vervalt ook de aan de verkrijging van het mantelzorgcompliment gekoppelde regeling in de erfbelasting op grond waarvan sommige ouders en kinderen ‐ onder bepaalde beperkende voorwaarden ‐ als elkaars partner kunnen worden aangemerkt en daardoor in aanmerking komen voor de hoge partnervrijstelling van circa € 600.000.

De werking van het mantelzorgcompliment in relatie tot de verhoogde vrijstelling erfbelasting betreft een regeling waarop veel kritiek wordt geleverd vanwege de willekeurige werking. Zo kan het mantelzorgcompliment alleen aanleiding zijn voor de hoge partnervrijstelling in de erfbelasting in de situatie waarin het kind en de ouder samenwonen en zowel de mantelzorger als de zorgbehoevende geen andere partner heeft.25 Jul 2013


Waardeer het artikel Einde partnervrijstelling mantelzorg

Einde partnervrijstelling mantelzorg heeft een waardering van 2.7 / 10 punten met 3 beoordelingen.naar bovenZoeken

Contact

Estate Plannings Juristen
Oldenzaalsestraat 125
7514 DP Enschede

t : 053 432 72 00
f : 053 431 34 24
e : info@estateplanningsjuristen.nl