Zelf akten maken
Waardeer uw notaris Zoek uw notaris

Nalatenschapsbemiddeling

Bij veel nalatenschappen en de afwikkeling hiervan ontstaan er conflicten over de waardering, afwikkeling of verdeling van een nalatenschap. De belangrijkste redenen voor discussies zijn:

  1. emotionele elementen;
  2. positie van personen binnen een familie;
  3. discussie over de verdeling;
  4. onenigheid over de waardering;
  5. problemen bij verdelen inboedel;
  6. juridische problemen over schenkingen bij leven;
  7. verstoorde familierelaties.

De nalatenschapsbemiddeling in de praktijk

Soms wordt er gekozen voor juridische procedures. Dit levert niet altijd een oplossing op, maar zal zeker hoge kosten opleveren. Door de emotie denken veel partijen hier niet over na. Ik ben regelmatig betrokken bij een nalatenschapsbemiddeling waarbij vlot en eenvoudig tot een oplossing wordt gekomen. Als u een notaris in de buurt zoekt, kunt u via onderstaand formulier een bericht sturen.

Jongbloed Fiscaal Juristen N.V. is een kantoor met meerdere vestigingen. Wij combineren bij een nalatenschapsbemiddeling onze juridische, financiële en intermenselijke kennis en ervaring. Een snelle en redelijke afwikkeling staat voorop, duurt het te lang dan stoppen we ermee. Partijen moeten wel willen.

Hoe werkt het?

We beginnen met een kort gesprek met de betrokken partijen, dit kan gezamenlijk of individueel. De problemen en discussiepunten worden vastgelegd en in een juridisch kader gezet. Vervolgens vinden verkorte gesprekken met de betrokken partijen plaats over de mogelijkheden en onmogelijkheden. Tenslotte wordt een voorstel met oplossingen aangedragen. Dit kan bindend of niet bindend, afhankelijk van de gemaakte keuzes.30 Sep 2012


Waardeer het artikel Nalatenschap bemiddeling

Nalatenschap bemiddeling heeft een waardering van 7.5 / 10 punten met 4 beoordelingen.naar boven
Contact

Estate Plannings Juristen
Oldenzaalsestraat 125
7514 DP Enschede

t : 053 432 72 00
f : 053 431 34 24
e : info@estateplanningsjuristen.nl