Zelf akten maken
Waardeer uw notaris Zoek uw notaris

Jurisprudentie tuchtrecht notarissen

  1. Kamer van toezicht Almelo 22 mei 2012: de notaris heeft terecht het hoge overdrachtsbelastingtarief ingehouden en afgedragen. Daarna heeft de notaris bezwaar gemaakt tegen de afgedragen overdrachtsbelasting, dit is formeel niet juist geweest. De notaris had wel een opdracht van zijn klant moeten hebben, lees hier de gehele uitspraak.
  2. Kamer van toezicht Almelo 22 mei 2012: de notaris heeft niet klachtwaardig gehandeld in het kader van een afwikkeling van een nalatenschap. De notaris heeft niet correct gecommuniceerd over de kosten, lees hier de gehele uitspraak.
  3. Kamer van toezicht Rotterdam 10 mei 2012: de klacht gaat over meerdere onderdelen. De notaris zou belachelijke facturen hebben gedeclareerd zonder hierover een duidelijke offerte te verstrekken resp. duidelijke afspraken te maken. Dit bedrag is zonder enig recht ingehouden op de afrekening. De klacht is deels niet ontvankelijk (facturen) en deels ongegrond, lees hier de gehele uitspraak.
  4. Kamer van toezicht Arnhem 3 mei 2012: klaagsters stellen dat het testament van hun (overleden) moeder niet haar wil weergeeft maar op advies van hun broer is opgesteld. De notaris stelt dat de moeder in een gesprek tussen de notaris en de moeder heeft verklaard haar wil weer te geven. Het testament bevat volgens de Kamer van toezicht wel een aantal 'ongerijmdheden'. De klacht over de geestelijke gesteldheid van moeder op het moment van het opstellen van het testament moet wellicht worden onderzocht maar niet voor de kamer van toezicht, lees hier de gehele uitspraak.
  5. Kamer van toezicht Almelo 19 april 2012: de notaris laat geld op zijn derdenrekening staan (€ 100.000). Hij maakt niet aannemelijk dat er een aanleiding was om dit bedrag niet aan de klant uit te betalen, lees hier de gehele uitspraak.
  6. Kamer van toezicht Rotterdam 12 april 2012: concept-akten van de notaris bevatten onjuistheden en knulligheden.  De notaris heeft de klagers niet voldoende gewezen op risico's van een transactie. De notaris stelt dat ze stukken pas terugkrijgen als ze de klacht intrekken. Deel van de klachten worden toegewezen, de notaris krijgt een berisping, lees hier de gehele uitspraak.
  7. Kamer van toezicht Maastricht 30 juni 2011: notaris heeft zijn declaraties betaald vanaf de ervenrekening zonder toestemming van de erven en zonder de erven op de hoogte te brengen. De notaris krijgt een waarschuwing.

Uitspraken Kamer van toezicht

U kunt alle uitspraken van de Kamers van Toezicht inzake notariële zaken hier raadplegen.30 Jul 2012


Waardeer het artikel Jurisprudentie tuchtrecht notarissen

Jurisprudentie tuchtrecht notarissen heeft een waardering van 6.4 / 10 punten met 5 beoordelingen.naar boven
Contact

Estate Plannings Juristen
Oldenzaalsestraat 125
7514 DP Enschede

t : 053 432 72 00
f : 053 431 34 24
e : info@estateplanningsjuristen.nl