Zelf akten maken
Waardeer uw notaris Zoek uw notaris

Jurisprudentie estate planning

Er is regelmatig rechtspraak over testamenten, estate planning en internationale situaties. Op de site worden hier artikelen over geschreven en in dit onderdeel treft u de uitspraken aan.

  1. Rechtbank Utrecht 1 augustus 2012: hoewel huwelijkse voorwaarden waren opgesteld met een koude uitsluiting, toch bij echtscheiding gemeenschap van goederen, lees hier de toelichting.
  2. Gerechtshof Leeuwarden 19 april 2012: man moest op grond van echtscheidingsconvenant 2 jaar alimentatie betalen, rechter verlengde de termijn op grond van Haviltex norm, lees hier de gehele uitspraak.
  3. Rechtbank Breda 23 februari 2012: de aangifte wordt uitgereikt aan de moeder en de aanslag wordt opgelegd aan de dochter. Rechtbank vernietigde de aanslag. Tenaamstelling is een zo belangrijk onderdeel van een aanslag, dat een onjuistheid hierin niet kan leiden tot een betalingsverplichting, lees hier de gehele uitspraak. In een uitspraak van het Gerechtshof Amsterdam bleef een onjuiste aanslag wel in stand, lees hier de gehele uitspraak.
  4. Rechtsbank Arnhem 22 februari 2012: als u afziet van een vrijwilligersvergoeding mag u deze aftrekken als gift, mits de instelling deze vergoeding ook kan betalen, dit is niet altijd van belang, lees hier de gehele uitspraak.
  5. Gerechtshof Amsterdam 2 februari 2012: hoe erfbelasting berekenen bij een twee-overlijden, een zogenaamde tweetrapsmaking, rechter volgt berekening inspecteur, lees hier de gehele uitspraak.
  6. Hoge Raad 20 januari 2012: ik-opa-testament werkt wel. Echtgenote is feitelijk geen partij bij dit testament, lees hier de gehele uitspraak. 
  7. Gerechtshof Den Haag, 28 december 2011: bij een erfenis gaan de bezittingen, de schulden en overige verplichtingen over naar de erfgenamen. De erfgenamen kunnen verplichtingen die de erflater kon aftrekken dan ook aftrekken van hun inkomen, lees hier de gehele uitspraak.
  8. Hoge Raad 9 december 2011: bij een onderhandse akte voor het schuldig erkennen van geld is deze schuld niet  aftrekbaar voor de successierechten, lees hier de gehele uitspraak.
  9. Hoge Raad 9 juli 2010: over de rente die is ontstaan uit een keuzelegaat belast met inkomstenbelasting in box 1. De schuld is niet ontstaan in verband met de verdeling van een nalatenschap, lees hier de gehele uitspraak.


30 Jul 2012Waardeer het artikel Jurisprudentie estate planning

Jurisprudentie estate planning heeft een waardering van 9 / 10 punten met 1 beoordelingen.naar boven
Contact

Estate Plannings Juristen
Oldenzaalsestraat 125
7514 DP Enschede

t : 053 432 72 00
f : 053 431 34 24
e : info@estateplanningsjuristen.nl